Perry Peters

Naam: Perry Peters
Functie: Werkvoorbereider
Woonplaats: Sittard 
Werkzaam bij Orcatech sinds: februari 2023 
Perry Peters uit Sittard is sinds 1 maart onderdeel van de Orcatech familie. In deze blog vertelt hij ons meer over zijn eerste periode, zijn ontwikkelplan en de opdrachtgever waar hij aan de slag is gegaan.

Zou je iets meer over jezelf kunnen vertellen?
“Ik heb de opleiding Health Care Engineering afgerond aan de Hogeschool Zuyd. Mijn ambitie is dan ook om innovatieve apparaten te ontwikkelen voor de medische sector. Daarmee wil ik mijn steentje bijdragen aan de samenleving. Ik zie graag dat de gezondheid van mensen verbeterd kan worden of ongezondheid voorkomen kan worden. Destijds ben ik online op zoek gegaan naar functies binnen dit vakgebied. Deze waren moeilijk te vinden in het zuiden van ons land, totdat ik Orcatech tegenkwam. Zij kunnen mij de mogelijkheid bieden om bij meerdere opdrachtgevers in de keuken te kijken om te achterhalen waar mijn interesses liggen.”

Hoe is je eerste ervaring geweest met Orcatech?
“Erg positief. Het eerste gesprek dat ik gevoerd heb was met Martijn en Emilia. Het was een introductie om elkaar beter te leren kennen en te ontdekken waar mijn interesses liggen. Waar ik het zelf moeilijk vond om iets te vinden wat bij mijn interesses aansluit, kwam Orcatech met iets passends. Vanuit daar heb ik ook gekeken waar mijn toekomst ligt; waar ik uiteindelijk naar toe wil werken. Orcatech heeft mij heel goed geholpen om daar uiteindelijk een stap in te kunnen zetten. Aangezien ik net afgestudeerd ben is het moeilijk om werk te vinden, omdat ze altijd naar ervaring vragen. Via Orcatech kon ik al vrij snel op gesprek bij een uitdagende opdrachtgever waar ik ervaring op kan doen en mezelf verder kan ontwikkelen. Ik ben pas net in dienst maar ik heb deze tijd als heel positief ervaren. Voor mij voelt Orcatech echt als mijn werkgever, niet als detacheerder. Ze zorgen ervoor dat je jezelf thuis voelt, dat je ertoe doet en erbij hoort. We zijn echt een team.”

Waarom heb je voor Orcatech gekozen?
“Orcatech wil oprecht iets voor je betekenen. Ze zorgen ervoor dat je bij innovatieve opdrachtgevers aan de slag gaat, waarbij jouw eigen ontwikkeling centraal staat. Ze willen er zelf ook een goed gevoel bij hebben. Daarnaast bieden ze ook diverse leerprogramma’s aan, zoals GoodHabitz. Daar heb ik al meerdere trainingen van gevolgd. Aangezien ik ook graag in de toekomst met engineering bezig wil zijn, heb ik bijvoorbeeld de training Design Thinking gevolgd. Ze bieden meer dan alleen een baan. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden voor cursussen en trainingen, wat ik heel belangrijk vind. Daarnaast bieden ze je een ontwikkelpad aan waar je naar toe kan werken, waarbij je samen een plan maakt hoe dit het beste aangepakt kan worden. Daar leer ik veel van. Je komt bij een goede werkgever terecht waar een goede sfeer heerst.”

Wat houdt jouw functie in?
“Ik ben halverwege maart via Orcatech begonnen bij VDL Konings als werkvoorbereider. De tekeningen die ik aangeboden krijg vanuit de engineers vertaal ik door naar het systeem. Daarmee zorg ik ervoor dat het product wat in de fabriek wordt ontwikkeld ook op juiste wijze bij de productie terechtkomt. Wat houdt dat in? Ik kijk bijvoorbeeld naar de tekening en stel mezelf de vraag; hoe kan ik dit produceren? Binnen óf buiten VDL Konings? Er zijn verschillende materialen waar naar gekeken moet worden en verschillende machines die we gebruiken. Ik ben eigenlijk de koppeling tussen de fabriek en de engineers. Ik wil er dus voor zorgen dat de doorvertaling naar de fabriek op de juiste wijze verloopt. Daarnaast krijg ik vaak vanuit verkoop een offerte aangeboden om te bekijken. Ik betrek dan de personen die ervoor nodig zijn, zoals de engineers en de inkopers. Dan heb ik een rol als bemiddelaar. Ik vind het interessant om hier een basis te leggen over maakbaarheid en produceerbaarheid, omdat ik in de toekomst graag binnen de engineering wil werken.”

Welke stappen heb jij gemaakt sinds je bent begonnen?
“Vanuit mijn aard ben ik wat afwachtend, omdat ik het af en toe lastig vindt vragen te stellen aan mensen. Ik ben me van deze eigenschap bewust, dus ben ik er direct mee aan de slag gegaan. Ik ben proactief, ik wil me bij het team voegen en ik wil ervoor zorgen dat alles wat ik doe ook goed gaat. Ik ben iemand die graag de verantwoordelijkheid neemt. Recent heb ik een feedbackmoment met Orcatech en VDL Konings gehad en beiden beamen deze punten ook. Ik vind deze feedback momenten erg fijn. Ze gaven aan dat ik iemand ben die zich honderd procent inzet en meedoet om ervoor te zorgen dat het goed loopt. Ik ben hier erg blij mee, ik heb het dus enorm naar mijn zin.”

Tot slot; wat zou jij mensen willen meegeven die erover nadenken om bij Orcatech te solliciteren?
“Als je nu iemand bent die op zoek is om een plekje te vinden binnen de engineering of werkvoorbereiding dan moet je zeker eens in gesprek gaan met Orcatech. Ze zijn er erg goed in om jou een uitdaging te bieden en de tools te leveren om deze uitdaging aan te kunnen gaan. Ze bieden je opleidingen aan, ze betrekken je bij het bedrijf en ze willen ervoor zorgen dat jij een onderdeel bent van het team. Jij bent zelf in de lead. Ze willen dat je ertoe doet en niet onbelangrijk; ze hebben ook nog eens goede arbeidsvoorwaarden.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.