Niels de Haay

Naam: Niels de Haay
Functie: Werkvoorbereider 
Woonplaats: 's-Heerenberg
Werkzaam bij Orcatech sinds: 1 april 2021 
Maak kennis met Niels de Haay, een veelzijdige professional met een passie voor techniek en avontuur. Als E&I technicus en werkvoorbereider bij Orcatech heeft hij het erg naar zijn zin bij Orcatech. Ontdek in deze blog zijn ervaringen.

Wil je jezelf voorstellen?
“Mijn naam is Niels de Haay en ik ben inmiddels 39 jaar oud. Sinds anderhalf jaar ben ik gelukkig getrouwd met een Braziliaanse vrouw. Ik heb bijna mijn hele leven in Spijkenisse gewoond, waardoor ik altijd in Rotterdam heb gewerkt. Na het afronden van mijn opleiding in Automatisering en Energietechniek, heb ik mezelf verder ontwikkeld als E&I technicus en later als werkvoorbereider in verschillende sectoren. Mijn werk heeft me zelfs internationaal gebracht, waar ik voor een Noors automatiseringsbedrijf heb gewerkt. Dit heeft me de mogelijkheid gegeven om veel te reizen door Europa, Zuid-Amerika en Afrika. Momenteel woon ik in 's-Heerenberg, vlak bij de Nederlands-Duitse grens, en werk ik voor Orcatech in Boxmeer.”

Wat doe je bij je opdrachtgever?
“Als installatieverantwoordelijke houd ik me bezig met de operationele bedrijfsvoering van alle elektrische voorzieningen, van transformator tot stopcontact. Mijn verantwoordelijkheid ligt bij het waarborgen van veilig werken, het geven van advies over verduurzaming en installatieoptimalisatie, en het waarschuwen voor mogelijke veiligheids- en productiviteitskwesties.”

Je werkt al wat langer bij Orcatech. Hoe ben je bij Orcatech terecht gekomen?
“Toen de coronapandemie uitbrak, werd mijn toenmalige functie als werkvoorbereider bij een consultancybureau opgeheven. Enkele maanden later bracht een recruiter mij in contact met Orcatech (destijds Techsharks Engineering & Support). Alleen de naam sprak me al meteen aan. Na een digitaal gesprek stuurde ik mijn CV op en toen is alles in een stroomversnelling geraakt.”

Wat was de reden dat je voor Oractech gekozen hebt?
“In het verleden heb ik met diverse detacheerbureaus gewerkt en dat heb ik altijd een hele fijne constructie gevonden. Maar bij het eerste gesprek wat ik bij Orcatech had, merkte ik meteen al het stukje persoonlijkheid en de waardering. Hier ontmoette ik mensen die begrepen wat ik wilde, op basis van een gesprek, en die ook nadachten over mijn toekomstige carrièreplannen en ambities. Bij andere detacheringsbureaus was ik slechts een nummer, maar bij Orcatech ben ik een gewaardeerd individu.”

Waarom werk je nog steeds voor Orcatech?
“Ik voel me verbonden met Orcatech vanwege de carrièremogelijkheden en de sterke band die ik heb met mijn collega's. Het voelt bijna als een familie. Op iedere kwartaalmeeting zie je mensen die uit dezelfde branche komen en het is gewoon heel vrij en open. Je ziet je mede Orca’s eigenlijk maar vier keer per jaar, maar toch krijgen ze het voor elkaar om dat familiegevoel te creëren. Bovendien heb ik veel coaching en ondersteuning ontvangen, geniet ik van veel vrijheid in mijn werk, en zijn de arbeidsvoorwaarden uitstekend.”

Wat zou je mee willen geven aan (toekomstige) collega’s?
“Dat is een lastige vraag, omdat het toch iets persoonlijks is. Als ik voor mezelf spreek, ben ik vooral positief over het feit dat Orcatech kwaliteit boven kwantiteit stelt. Er is veel waardering en ondersteuning aanwezig. Neem bijvoorbeeld de SharkAcademy, waar je cursussen en opleidingen kunt volgen, of de kwartaalmeetings waar je collega's ontmoet. Ook is het fijn dat de mensen op kantoor altijd bereikbaar zijn en er ruimte is om langs te komen voor een bespreking. Hier werk je echt voor een bijzonder goede werkgever.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.