Kelvin Garritsen

Naam: Kelvin Garritsen
Functie: Mechanical Engineer / Werkvoorbereider
Woonplaats: Brunssum
Werkzaam bij Orcatech sinds: 11 oktober 2021

Maak kennis met onze Smart Tech Engineer Kelvin Garritsen: De jonge Healthcare Engineer die met innovatieve hartdetectie-technologieën werkte en nu zijn weg vindt in Orcatech's veelzijdige projecten. Van voetballiefhebber tot technisch expert, Kelvin's reis bij Orcatech onthult hoe hij aan een stevige toekomst bouwt. Wil je weten hoe Orcatech kan bijdragen aan jouw persoonlijke en technische groei? Lees dan het inspirerende verhaal van Kelvin!


Kun je jezelf introduceren?
“Mijn naam is Kelvin Garritsen, 25 jaar en ik woon in Brunssum. Vorig jaar ben ik daar samen met mijn vriendin gaan wonen. Ik ben een voetballiefhebber. Tegenwoordig doe ik dat in een vriendenteam, dus het is vooral voor de fun en de derde helft. Voor de rest ben ik op de Zuyd Hogeschool afgestudeerd als Healthcare Engineer. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik meegeholpen aan het ontwerpen van een innovatief apparaat dat vroegtijdig hart- en vaatziekten kan detecteren. Daar kwam intensief onderzoek bij kijken om tot een juist design te komen, wat met behulp van een 3D-printer tot stand kwam.”

En na je afstudeerstage ben je op zoek gegaan naar een baan…
“Eigenlijk kwam ik na mijn studie meteen al bij Orcatech terecht. Een familielid van mij tipte mij dat ze daar iets van voorbij had zien komen. Mijn familie hielp mij een beetje met het zoeken naar een baan. Ik heb de vacature doorgenomen en ik heb toen een berichtje gestuurd om een gesprek aan te gaan. Ik wilde graag op gesprek komen, omdat er in een gesprek gewoon veel meer duidelijk wordt. En dat eerste gesprek beviel me wel heel erg, omdat ik de kans zou krijgen om in veel verschillende projecten te duiken.”

Wat vind je daar zo fijn aan?
“Het lijkt een beetje op de manier van werken zoals op school. Daar had je vier periodes in een jaar en werkte je dus ook in één jaar aan vier verschillende projecten. Dat is eigenlijk een beetje hetzelfde bij Orcatech. Je project duurt dan in de regel wel een jaar, maar daarna kun je als je wilt weer verder zoeken naar een nieuw project. Dat helpt mij om kennis te maken met de markt en om brede ervaring op te doen. Ik word ook vrijgelaten in het kiezen van een nieuwe opdracht wat ik erg fijn vind. Ik ben natuurlijk opgeleid als Healthcare Engineer en dat is ook het gebied waar ik me uiteindelijk voor wil gaan inzetten, maar via Orcatech kan ik eerst ervaring op doen waar ik zelf voor kan kiezen. Je wordt niet zomaar ergens geplaatst.”

Hoe was jouw eerste indruk van Orcatech?
“Zeer positief. Er kwam heel veel overeen met wat ik belangrijk vind en wat ik ook leuk vind om uit te voeren. In de gesprekken die ik destijds gevoerd heb werd goed uitgelegd wat de werkwijze is van Orcatech. Naast de diversiteit aan projecten krijg ik bijvoorbeeld ook een opleidingsbudget om mezelf te blijven ontwikkelen. Mijn ontwikkeling is iets wat ik altijd vooropgesteld heb.”

Wat doe je bij je huidige opdrachtgever?
“Ik werk momenteel aan mijn tweede project bij Orcatech en het afgelopen jaar heb ik gewerkt als Werkvoorbereider bij VDL Konings. Daar beoordeel ik onder andere technische tekeningen van de Engineers. Ik maak calculaties aan en bereid daarmee orders voor. Dan heb je altijd weer overleg met je Project Manager of met de Engineers om te peilen of je door kan pakken. En voor het bestellen van materialen werk ik nauw samen met de afdelingen Inkoop en Productie. Ik kijk bijvoorbeeld naar het soort materialen en de levertijden. Met behulp daarvan kan ik een planning opstellen over wanneer welk werk uitgevoerd kan worden en door wie.”

Wat was je eerste project?
“Toen had ik echt meer een Engineering rol en was ik vooral bezig met het tekenen. Daarvoor kon ik via Orcatech ook een cursus Inventor volgen. Engineering sluit uiteraard beter aan bij mijn opleiding. Mijn rol als Werkvoorbereider valt daarom wel op, maar daardoor heb ik wel het gevoel dat ik werk aan een stevige basis voor de toekomst. Als Engineer werk je bijvoorbeeld veel samen met Werkvoorbereiders en nu heb ik een jaar aan de andere kant van de tafel kunnen zitten.


Wat zou je mee willen geven aan (toekomstige) collega’s?
“Ga het gesprek aan. Of je nu overweegt te starten bij Orcatech of al deel uitmaakt van het team; laat weten in welke situatie je zit, wat je zoekt en wat je belangrijk vindt. Ik heb zelf namelijk gemerkt dat in de gesprekken die ik voer heel veel duidelijk wordt. Bijvoorbeeld bij het kennismakingsgesprek. Orcatech is een hele goede partner voor technische- en persoonlijke groei.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.