Ruben Hendrix

Naam: Ruben Hendrix
Functie: Mechanical Engineer High Tech
Woonplaats: Eindhoven
Werkzaam bij Orcatech: 1 mei 2023
Ruben Hendrix (24) uit Eindhoven, afgestudeerd aan de TU/e met een achtergrond in Industrial Design, deelt zijn ervaringen bij Orcatech met ons.

"In 2020 behaalde ik mijn diploma aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting van Industrial Design. Ondanks de uitdagingen van de COVID-periode, wist ik na mijn afstuderen dat ik meer techniek in mijn dagelijks leven wilde integreren. Mijn vrije tijd vul ik graag met technische bezigheden, zoals werken met mijn 3D-printer en sleutelen aan mijn motor. Deze technische aspecten miste ik in mijn toenmalige baan als winkelmedewerker bij Coolblue. Hierdoor besloot ik actief te gaan zoeken naar een functie waarin ik mijn technische passie kon inzetten. Tijdens mijn zoektocht merkte ik echter dat veel werkgevers de voorkeur gaven aan kandidaten met een werktuigbouwkundige achtergrond in plaats van Industrial Design. Uiteindelijk ontdekte ik via Indeed de vacature bij Orcatech, waar ik solliciteerde en al snel een positieve reactie kreeg van Emilia. Na enkele gesprekken voelde ik me erg op mijn gemak en ik ben enthousiast begonnen. De afgelopen maanden bij Orcatech heb ik als zeer positief ervaren."

Waarom waren deze maanden positief voor jou?

"De positieve ervaring kwam voornamelijk door de goede ondersteuning die ik ontving. Er werden relevante vragen gesteld en het belangrijkste was dat er echt geluisterd werd naar mijn wensen en behoeften. Het was niet simpelweg: 'Dit is je opdracht, succes ermee!' Deze betrokkenheid en aanpak heb ik als zeer positief ervaren."

Wat heeft jou ertoe gebracht om voor Orcatech te kiezen?

"De mogelijkheid tot opleiding die in de vacaturetekst stond, sprak me enorm aan. Dit was ook iets wat me bij Coolblue aansprak en waar ik positieve ervaringen mee had. Uitdaging is voor mij van groot belang; als ik niet uitgedaagd word, voel ik me niet gemotiveerd. De combinatie van een baan en persoonlijke ontwikkeling of opleidingsmogelijkheden trok me aan. Ook de beloning speelde hierin mee."

Hoe verliep het proces vanaf je indiensttreding bij Orcatech?

"Het proces ging eigenlijk verrassend snel. Tijdens het eerste gesprek werd meteen het tweede gesprek gepland. In het tweede gesprek kreeg ik al openlijk te horen dat Orcatech graag met mij wilde samenwerken. Per 1 mei kon ik direct beginnen als Technisch 3D Engineer met een uitdagende opdracht. Echter, na verloop van tijd bleek de match niet optimaal te zijn. De twijfels waren er al in de eerste dagen en weken. Na ongeveer een maand heb ik dit met Eveline, mijn fieldmanager, besproken. Er werd snel gehandeld en binnen een week kwamen Eveline en Sam bij mij langs om met de opdrachtgever te spreken. Het werd duidelijk dat de opdracht niet ideaal voor mij was, maar Orcatech zorgde voor een goede afhandeling en ging op zoek naar een alternatief. Dit hele proces verliep in nauw overleg en met respect voor alle betrokkenen. Dit waardeerde ik enorm."

Hoe ziet jouw huidige rol bij Faes eruit?

"Momenteel werk ik bij Faes, een bedrijf dat andere bedrijven voorziet van verpakkingen, voornamelijk voor high-tech industrieën zoals ASML en Defensie. Mijn rol als High-Tech Engineer richt zich voornamelijk op reparaties. Ik analyseer de retour gekomen kisten van klanten die gerepareerd moeten worden of waar onderdelen ontbreken. Mijn bevindingen verwerk ik in een rapport, waarbij ik ook een order aanmaak in het ERP-systeem voor de benodigde onderdelen. Op deze manier wordt een offerte naar de klant gestuurd. Daarnaast werk ik aan het aanpassen van bestaande tekeningen, wat ik vervolgens verwerk in Solidworks en het ERP-systeem."

Is er nog iets anders dat je zou willen delen?

"Ik ben erg blij dat ik de overstap naar Orcatech heb gemaakt. Hier heb ik gevonden wat ik zocht. Ik krijg de kans om mijn vaardigheden te bewijzen, iets wat ik bij andere bedrijven niet altijd heb ervaren. Ik geloof dat ik deze kans heb benut en ik ben Orcatech zeer dankbaar."

Heb je advies voor toekomstige collega's?

"Absoluut, ga ervoor! Het gesprek aangaan is de enige manier om erachter te komen. Het mooie aan Orcatech is dat eerlijkheid voorop staat. Als een functie niet bij je lijkt te passen, wordt dat gerespecteerd en wordt er gekeken naar wat wel bij je past. Ik heb dat vertrouwen in Orcatech. Zelfs als je denkt dat bepaalde bedrijven je niet aanspreken, is het de moeite waard om het gesprek aan te gaan. Als je de vraag niet stelt, zul je het antwoord nooit weten. Dus, durf het gesprek aan te gaan

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.