Rob Bielders

Naam: Rob Bielders 
Functie: Supervisor Maintenance
Woonplaats: Lanaken
Werkzaam bij Orcatech sinds: maart 2021
Rob Bielders is sinds maart 2021 onderdeel van Orcatech. De kracht van Rob is de combinatie van zijn technische vaardigheden en zijn oprechte interesse in de mens. Dankzij zijn positieve instelling is een coachende/leidinggevende rol op zijn lijf geschreven. Tijd om deze sociale en energieke Orka beter te leren kennen.

Na de HTS ben ik bij Philips terechtgekomen. Een prachtig bedrijf met veel technologie, strakke procedures, discipline en deskundigen. De perfecte werkgever voor iemand die net van school komt. Na 12,5 jaar bij Philips gewerkt te hebben, ben ik bij meerdere bedrijven aan de slag gegaan in verschillende takken van de techniek. De grote diversiteit van werk boeide mij enorm.

Mijn vrouw zegt altijd “jij moet altijd in beweging blijven en kunt nooit stilzitten”. Daar heeft ze gelijk in. Daarbovenop komt dat mijn werk altijd iets met techniek en mensen te maken moet hebben. Orcatech kan dit bieden en daarom heb ik voor ze gekozen. De opdrachten zijn afwisselend en het flexibel bezig zijn in meerdere bedrijven, spreekt mij aan. Daardoor word je allround op alle gebieden en ben je sneller van meerwaarde bij een organisatie waar je nieuw binnenkomt. Ik kan bijvoorbeeld meehelpen om veiligheidssystemen, documentatiesystemen en inwerkprocedures op te zetten of te optimaliseren. Dankzij mijn ervaring kan ik organisaties helpen met het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit.

Orcatech heeft mij tot nu toe twee leuke verrassingen bezorgd


Via Orcatech heb ik eerst een opdracht uitgevoerd als hoofd mechanisch technische dienst bij Sappi in Maastricht. Momenteel voer ik een opdracht uit bij Sappi in Lanaken. Ik ben verantwoordelijk voor de techniek en communiceer met de onderhoudsorganisatie. Ik ben de spil om technische problemen op de vloer op te lossen, denk mee over lange termijn oplossingen en probeer structuur te brengen binnen de organisatie. Het leukste aan mijn werk bij Sappi vind ik de waardering en de erkenning die ik ontvang.

Bij Orcatech heb ik zekerheid van werk én ruimte om mijn ervaringen te delen en uit te breiden. Het geeft mij rust dat ik constant samen met Orcatech op zoek ga naar leuke, nieuwe uitdagingen. Die constructie is erg prettig. De opdrachtgevers willen snel en professioneel geholpen worden. De uitdaging is om snel ingewerkt te worden en met de ervaring die je hebt van toegevoegde waarde te zijn. Zij hebben zelf geen tijd om je verder op te leiden. Daarom moet je als Orka flexibel en innovatief zijn. Je moet contact leggen met collega’s van verschillende afdelingen en snel achterhalen hoe de organisatie is opgebouwd en in elkaar steekt. Daar maak je als Orka het verschil. Je moet goed water kunnen trappelen. Als dat lukt, is de waardering die je hiervoor krijgt een heerlijke boost. Sommige mensen zijn wat huiverig om met verschillende opdrachten aan de gang te gaan bij diverse bedrijven, maar het is gewoon doen en ervaren, het is harstikke leuk. Orcatech heeft mij tot nu toe twee leuke verrassingen bezorgd, dus ik zou het zeker aanraden.wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.