Peter Hennekens

Naam: Peter Hennekens
Functie: Construction Manager
Woonplaats: Born
Werkzaam bij Orcatech sinds: 1 december 2022

Zou je jezelf willen voorstellen?
"Ik ben Peter Hennekens, 46 jaar oud. Mijn opleidingsachtergrond omvat een studie MTS Meet- en Regeltechniek, gevolgd door het succesvol afronden van de opleiding tot Technicus Elektrische Bedrijfsinstallaties, die ik naast mijn werk volgde op de avondschool. Ik woon samen met mijn vriendin en wij hebben twee kinderen: een van drie jaar en de ander bijna zes jaar oud. In mijn vrije tijd geniet ik van ijshockey, waar ik wekelijks aan deelneem, hoewel dat seizoensgebonden is. Daarnaast ben ik actief in de golfwereld en heb ik vorig jaar mijn GVB (Golfvaardigheidsbewijs) behaald. Verder ben ik geïnteresseerd in de cryptowereld en verdiep ik me regelmatig in de financiële markten."

Je hebt een bak aan ervaring. Hoe ziet jouw technische carrière eruit?
"Na het afronden van mijn opleiding begon ik mijn carrière als Aankomend Besturingstechnicus bij ENCI Maastricht. Binnen een periode van tien jaar werkte ik me op tot de functie van Besturingstechnicus. Op dat punt wilde ik doorgroeien en de volgende stappen zetten, met name in de richting van Werkvoorbereider. Dankzij een vriend kwam ik in contact met Hertek. Daar was een nieuwe functie gecreëerd als Werkvoorbereider Service & Onderhoud, waar ik met succes op kon solliciteren. Na zes jaar in deze rol besloot ik verder te kijken en begon ik te solliciteren naar posities bij Chemelot. Uiteindelijk kwam ik, via Techsharks, terecht bij Sekisui als Onderhoudscoördinator, wat voor mij persoonlijk een nieuwe uitdaging en een stap omhoog betekende. Deze rol bekleedde ik gedurende ongeveer acht jaar. Na een werkpauze, besloot ik na anderhalf jaar weer actief te gaan solliciteren. Tijdens mijn zoektocht herinnerde ik me Techsharks, en uiteindelijk kwam Orcatech op mijn radar. Momenteel ben ik al bijna een jaar werkzaam als Construction Manager bij Sitech, in dienst van Orcatech."

Waarom heb je toen voor Orcatech gekozen?
“Het gevoel was gewoon goed. Ik had al goede ervaringen met Techsharks, waarin de samenwerking en communicatie erg goed verliep toen. Met Techsharks ben ik destijds ook op een goede manier uit elkaar gegaan en dat blijft toch in je achterhoofd zitten. Zeker als je de markt kent dan kom je er gewoon achter dat iedereen in dezelfde vijver vist. Martijn vertelde me in de kennismakingsgesprekken over de werkwijze en visie van Orcatech. En ik ben dat dus ook gaan ervaren; dat ik geen nummer ben en dat het bij Orcatech echt maatwerk is. Er wordt heel erg gekeken van ‘wie hebben we voor ons zitten?’ en ‘wat zou op basis daarvan iets voor die persoon kunnen zijn?’. En dan word je niet zomaar ergens geplaatst, maar je mag ook diverse gesprekken aangaan met verschillende opdrachtgevers waardoor je zelf in de lead blijft. Dat stukje begeleiding spreekt me heel erg aan. Het is niet van ‘Peter, we hebben dit voor je en succes verder.’ Dat lees ik ook veel op de andere blogs, dat mensen dat aanspreekt.”

Je gaf al aan wat je huidige rol is, wat doe je daar precies in?
“Ik zorg ervoor dat voor kleine en grote projecten alles geregeld is op de werkvloer, waardoor iedereen kan starten met werken. Denk aan vergunningen, veiligheidswachten, overleg met diverse afdelingen, bouwvergaderingen, planningen en dergelijke. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat alles op de werkvloer goed reilt en zeilt. Ik ben bijna een jaar in dienst en ik zit bij Sitech op het Chemelot gewoon goed op mijn plek. De projecten die ik daar doe en de dynamiek daarin vind ik leuk. Ik zit niet gevestigd bij één bedrijf, ik ben de hele dag bij allerlei partijen op het Chemelot aanwezig.”

Hoe heb je Orcatech als werkgever ervaren?
“Super goed. Hele fijne communicatie en begeleiding. Om de drie maanden heb je een evaluatiegesprek en Orcatech denkt heel goed mee om dingen die op je pad komen op te lossen. En de dingen die ze naast het werk doen zijn ook gewoon tof. Geregeld bij elkaar komen wat heel erg leuk is zodat je je Orcatech-collega’s af en toe ziet en ervaringen kunt delen. En af en toe eens een feestje. Ze zorgen goed voor de onderlinge verstandhouding met elkaar.”


Wat zou je mensen mee willen geven die jouw verhaal lezen?
“Ik zou als tip meegeven dat je je vrij moet voelen om het gesprek aan te gaan. Voel aan hoe het hier is. Ik heb het nu een beetje beschreven, maar ik denk dat het gewoon het allerbeste is als je zelf het gesprek aangaat en het zelf ervaart. Ik denk dat het anders is dan een gesprek bij een andere detacheerder of werkgever, omdat het hier maatwerk is.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.