Nmutaka Obi

Naam: Nmutaka Obi
Functie: Engineer
Woonplaats: Hasselt
Werkzaam bij Orcatech sinds: 1 april 2023
“Orcatech kon en wilde mij meer bieden dan andere werkgevers”, aldus Nmutaka Obi. Benieuwd hoe dit precies zit? Lees dan snel deze blog!

Zou je jezelf willen voorstellen?
“Ik ben 26 jaar oud en ik ben geboren en getogen in Eindhoven. Sinds 1 april ben ik werkzaam bij Orcatech en sinds 1 mei voer ik een opdracht uit bij Enexis. Naast mijn werk, ben ik graag actief bezig en maak ik muziek. Ik speel piano, gitaar, saxofoon in het genre jazz en blues. Dat is echt mijn passie. Vroeger heb ik ook in bandjes gezeten, alleen dat vergde veel commitment. Ik ambieer verder geen carrière in de muziek, ik wil het gewoon als hobby houden.”

Wat doe je bij je opdrachtgever?
“Ik ben aangenomen als medewerker Engineering. Momenteel vervul ik bij Enexis de rol van Werkvoorbereider. Ik zorg ervoor dat de juiste materialen worden besteld en dat de goede dagorders worden doorgezet. Ik ben werkzaam in een speciaal team, de ‘werkstroom hoogbouw’. Omdat wij in de hoogbouw werken, moeten we isometrische schetsen maken van hoe het resultaat eruit komt te zien. Deze tekeningen maak ik en daarom ben ik ook veel met AutoCad bezig. Hierbij bereid ik plattegronden voor en de materialen die we volgens die plattegronden nodig hebben, kan ik dan direct bestellen. Alles is nieuw waardoor ik veel kan leren. Ik werk nu aan een stevige basis. Uiteindelijk is het mijn ambitie om richting de Hardware Engineering te gaan.”

Je werkt nu een paar maanden voor Orcatech, hoe ben je bij Orcatech terecht gekomen?
“Het klinkt gek, maar toen ik twaalf jaar oud was wilde ik altijd een bedrijf oprichten dat Techsharks zou gaan heten, omdat ik zowel van techniek als van haaien hield. En omdat ik uit Eindhoven kom, kwam ik ook geregeld langs het kantoor van Techsharks. Die naam ben ik nooit vergeten. Ik kende Orcatech toen nog niet, maar ik wist wel dat Techsharks een technisch detacheerder was. En eigenlijk heb ik gewoon gezocht naar technische detacheerders, want ik wist dat het vanuit mijn achtergrond misschien lastig zou zijn om werk te vinden. Daarnaast was ik nog niet echt bekend met de markt; welke bedrijven zijn er en wat doen zij allemaal?”

Waarom heb je voor Orcatech gekozen?
“Mijn situatie was een beetje uniek voor werkgevers om mee om te gaan. Tijdens mijn HBO-studie heb ik moeilijkheden ondervonden door de manier waarop mijn traject was vormgegeven. Op basis hiervan besloot ik om mijn kansen op de arbeidsmarkt te bekijken. Toen heb ik aangeklopt bij Orcatech en ook al was mijn verhaal niet echt zoals je als werkgever verwacht, hadden ze daar nog steeds ruimte voor mij. Dan vind ik het zo belangrijk dat er gewoon wordt gekeken van; “Die jongen zit aan het begin van zijn loopbaan, hoe kunnen wij hem het beste helpen? Bij andere bedrijven kwam ik dat niet snel tegen.”

Hoe heb je Orcatech als werkgever ervaren in je eerste maanden?
“De mate van zelfstandigheid en flexibiliteit vind ik prettig. Het is fijn dat de communicatielijnen kort zijn. Een appje of een belletje en dan krijg je eigenlijk alle informatie die je nodig hebt. Ik heb recent ook mijn eerste kwartaalmeeting gehad. Het was echt heel erg tof om samen leuke dingen te doen en nieuwe mensen te leren kennen. Voor de volgende kwartaalmeeting kijk ik enorm uit naar de leuke activiteiten en te sparren met gelijkgestemden.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.