Joël de Lima

Naam: Joël de Lima 
Functie: Sr. Automation Engineer 
Woonplaats: Breda
Werkzaam bij Orcatech sinds: 2012 (eerste keer)
Joël de Lima maakt al geruime tijd onderdeel uit van Orcatech. In de afgelopen jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een ervaren Automation Engineer. Orka’s zijn altijd in beweging en hebben een bijna onverzadigbare eetlust, hier is Joël het perfecte voorbeeld van. Naast zijn werk als Automation Engineer houdt hij zich bezig met het stimuleren van vitaliteit, zit hij in de Oceaan Opinie en speelde hij ook nog eens de hoofdrol in de lanceringsvideo van Orcatech. Tijd om hem snel beter te leren kennen.

Alweer tien jaar geleden ben ik voor het eerst bij Techsharks terechtgekomen. In de tussentijd ben ik drie keer teruggekomen. In het begin werd ik gedetacheerd en vervolgens overgenomen door de opdrachtgever, maar in de loop der jaren heeft Techsharks zich ontwikkeld tot werkgever. Daar is in 2020 ook nog Orcatech uit voortgekomen, the next wave of engineering. De ambitie van Orcatech om de beste werkgever te worden spreekt mij aan. Mijn wensen en ontwikkeling staan voorop en daarom ben ik opnieuw teruggekeerd.

Mijn wens om bij Amgen te werken was groot, maar individueel was het erg moeilijk om hier binnen te komen. Orcatech is het echter wel gelukt. Ik vind het enorm leuk om binnen de automatisering werkzaam te zijn. Het is leuk om te bedenken welke handelingen een robot moet uitvoeren en het programma dat hierachter schuilgaat op te zetten. Daarnaast ben ik veel bezig met cybersecurity en dat spreekt mij erg aan. 

Ik vond het onwijs gaaf om in de video van Orcatech te spelen

Bij Amgen zit ik in het vitaliteitsteam als "vitality champ". Actief bezig zijn en gezond eten is belangrijk voor ieders gemoedsrust en instelling. Bij Amgen hebben we een gym en daar verzorg ik trainingen, zoals crossfit. Dit begon met drie collega’s en is uitgegroeid tot een grote groep. Ook de directeur van de afdeling sport mee. Inmiddels maken we gebruik van de a.s.r. Vitality app, zodat iedereen activiteiten kan meten. Er zijn al vierhonderd collega’s lid van het vitaliteitsprogramma. Vitaliteit is ook een onderwerp wat ik probeer te stimuleren bij Orcatech via de Oceaan Opinie (hierin zitten leden die de gehele organisatie vertegenwoordigen). Een goede vitaliteit binnen een bedrijf gaat gepaard met een lager ziekteverzuim.

Ik ben betrokken bij Amgen, maar ook zeker bij Orcatech. Ik vond het onwijs gaaf dat ik gevraagd werd om in de lanceringsvideo van Orcatech te spelen. Dat was een compleet nieuwe ervaring en het was leuk om daar veel positieve reacties op te ontvangen. Ik zag mezelf daarna ook terug op allerlei bekende nieuwssites, dus dat was erg gaaf. Ik zou Orcatech zeker aanraden, omdat ik er goede ervaringen mee heb tot nu toe. Martijn Groeneveld (Lead Recruitment Consultant) is mijn contactpersoon bij Orcatech. We hebben regelmatig contact en dan gaat het vooral over persoonlijke dingen. Deze manier van communiceren vind ik prettig. En het belangrijkste, ze hebben aan al mijn wensen betreft een opdrachtgever voldaan.

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.