Wat is het gemiddelde salaris van een werkvoorbereider

Emilia Wulms | 31 mei 2024
Als werkvoorbereider kun je aan de slag in verschillende branches en sectoren. Het is dan ook een super uitdagende baan. Maar wat verdient een werkvoorbereider nou eigenlijk? Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Daarom zetten wij het voor je op een rijtje!

Salaris werkvoorbereider installatietechniek

Het salaris dat je verdient als werkvoorbereider is voor een groot deel afhankelijk van je ervaringsniveau. Een ervaren werkvoorbereider verdient vanzelfsprekend meer dan iemand die net zijn carrière begint.

Wat verdient een werkvoorbereider op basis van ervaringsniveau?

Als je net je opleiding hebt afgerond, dan begin je als junior werkvoorbereider. Dit betekent dat je een salaris verdient tussen € 2.693,29 en € 3.096,03. Als medior werkvoorbereider verdien je tussen € 3.096,03 en € 3.201,58. En heb je al een aantal jaar werkervaring? Dan ben je een senior specialist. Senior werkvoorbereiders bij Orcatech verdienen tussen € 3.201,58 en € 4.810,22 bruto per maand. 

Welk opleidingsniveau heb je nodig om aan de slag te gaan in het beroep werkvoorbereider?

Om werkvoorbereider in de techniek te worden moet je minimaal een relevante opleiding hebben gevolgd. Dit betekent dat je een mbo opleiding afgerond moet hebben in een technische richting.

Maar ook met een hbo opleiding in de richting bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek heb je een uitstekende basis om aan de slag te gaan als werkvoorbereider.

Zo kun je doorgroeien binnen de functie werkvoorbereider

Om werkvoorbereider in de techniek te worden moet je minimaal een relevante opleiding hebben gevolgd. Dit betekent dat je een mbo opleiding afgerond moet hebben in een technische richting.

Maar ook met een hbo opleiding in de richting bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek heb je een uitstekende basis om aan de slag te gaan als werkvoorbereider.

Kom bij Orcatech werken als werkvoorbereider

Bij Orcatech begrijpen we dat je ambitie hebt om meer te gaan verdienen. Daarom staan jouw persoonlijke en technische ontwikkeling bij ons centraal.

Als werkvoorbereider kun je doorgroeien tot senior werkvoorbereider, projectcoördinator of werkvoorbereider bouw. Als je doorgroeit naar een van deze functies bij Orcatech, dan zal je ook een hoger salaris gaan verdienen. Bekijk alle vacatures

Veelgestelde vragen over werkvoorbereiders

Wat doet een werkvoorbereider precies?

Een werkvoorbereider bereidt technische projecten voor, waarbij deze verantwoordelijk is voor het plannen, coördineren en organiseren van alle benodigde materialen, mensen en informatie om het project succesvol te laten verlopen.

Welke opleiding heb ik nodig om werkvoorbereider te worden?

Om werkvoorbereider te worden in de techniek is minimaal een relevante mbo-opleiding vereist, bijvoorbeeld in een technische richting. Daarnaast bieden opleidingen zoals bouwkunde, civiele techniek, installatietechniek, werktuigbouwkunde of elektrotechniek ook een uitstekende basis.

Hoe ziet het salaris van een werkvoorbereider eruit?

Het salaris van een werkvoorbereider varieert afhankelijk van het ervaringsniveau. Als junior werkvoorbereider verdien je tussen € 2.693,29 en € 3.096,03. Als medior werkvoorbereider verdien je tussen € 3.096,03 en € 3.201,58. Een senior werkvoorbereider verdient tussen € 3.201,58 en € 4.810,22 bruto per maand.

Zijn er doorgroeimogelijkheden voor werkvoorbereiders?

Ja, werkvoorbereiders kunnen doorgroeien naar functies zoals senior werkvoorbereider, projectcoördinator of werkvoorbereider bouw. Bij Orcatech staat persoonlijke en technische ontwikkeling centraal, waardoor er mogelijkheden zijn om door te groeien naar hogere functies met bijbehorende salarisverhogingen. Neem direct een kijkje bij onze vacatures.

Welke secundaire arbeidsvoorwaarden biedt Orcatech voor werkvoorbereiders?

Bij Orcatech krijgen werkvoorbereiders een dienstverband met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto, een bedrijfsfitnessplan en leuke teamuitjes en feestjes. Daarnaast staan je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling centraal met een persoonlijk ontwikkelingsplan, zodat je altijd door blijft groeien.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.