Tijmen Cramer

Naam: Tijmen Cramer
Functie: Software Engineer / Automation Engineer
Woonplaats: Swalmen
Werkzaam bij Orcatech sinds: augustus 2017

Ik ben Tijmen Cramer (27 jaar), geboren in Alkmaar en later verhuisd naar Limburg. Wat betreft mijn studieloopbaan, heb ik de lange weg genomen. Ik ben begonnen op het vmbo kader. Daarna ben ik ingestroomd op mbo niveau 4 en uiteindelijk heb ik de hbo-opleiding Industriële Automatisering afgerond. Iedereen dacht altijd dat ik een hbo-opleiding niet zou redden, maar uiteindelijk heb ik het tegendeel bewezen. Dat is iets wat mij typeert: ik ben leergierig, ambitieus en gemotiveerd. Inmiddels werk ik ruim drie jaar bij Orcatech. Momenteel ben ik werkzaam bij mijn derde opdrachtgever.

Mijn eerste opdracht was bij Actemium als Service Engineer. Hier heb ik veertien maanden gewerkt. Samen met zo’n vijftien collega’s was ik verantwoordelijk voor het oplossen van (software) storingen op afstand via een VPN verbinding bij ongeveer honderd verschillende klanten in de industrie. Een klant belde met een storing in en gaf aan in welke productielijn het probleem zat. Vervolgens kregen wij toegang tot de fabriek en konden wij meekijken in de software om zodoende de storing te verhelpen. Dagelijks kwam ik hierbij in aanraking met SCADA, MES-, Batch-, en PLC software en applicaties en was ik het directe aanspreekpunt voor de klant om te zorgen dat het productieproces zo snel mogelijk weer probleemloos draaide. Naast het oplossen van storingen inspecteerden we periodiek de status van de automatiseringssystemen bij de klant. Op een bepaald moment vroeg Actemium of ze mij mochten overnemen van Orcatech. Ik heb hier enige tijd over getwijfeld, maar uiteindelijk het besluit genomen om bij Orcatech te blijven. Ik vind het tof om wat meer van de industrie te beleven, zodat ik na een aantal jaren echt kan zeggen welke industrie ik het leukste vind.

Het concept dat je van project naar project gaat, spreekt me erg aan.

Samen met Orcatech ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe opdrachtgever met een opdracht met meer diepgang. Als Service Engineer los je storingen op waar je de nodige skills voor moet hebben, maar je programmeert niet. Toen ben ik aan de slag gegaan als Software Engineer bij Van Doren Engineers. Ik ben meer gaan programmeren en echt in het diepe gegooid. Dat vond ik ontzettend leuk en ik heb daar veel van geleerd. Mijn grootste opdracht was het programmeren en in bedrijf stellen van drie kratten wasstraten voor een groot distributiecentrum voor bloemen en planten. Iedere wasstraat bestond uit een transportsysteem, verschillende units met pompen, sensoren en veiligheidsfuncties. Voor dit project heb ik de software zelf geschreven en in bedrijf gesteld. Dat was een gaaf project, maar ik kwam er gaandeweg achter dat deze opdrachtgever niet helemaal bij mij paste. Ik wilde graag meer zelf de vertaalslag maken van wat de klant wil, daar haal ik voldoening uit. In totaal heb ik zes maanden bij Van Doren Engineers gewerkt.

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.