Stijn de Groot

Naam: Stijn de Groot
Functie: Maintenance Engineer
Woonplaats: Den Bosch
Werkzaam bij Orcatech: 1 november 2020
“Stijn de Groot is al lange tijd onderdeel van onze hechte club. Wat heeft hij in deze tijd allemaal al beleefd en geleerd? En wat zijn de redenen dat hij zich al zolang verbindt aan Orcatech. Hij vertelt het in deze blog.

Wil je jezelf voorstellen?
“Ik kom oorspronkelijk uit Vlijmen, een plaats vlak tegen Den Bosch aan. Ik woon nu zeven jaar in Den Bosch met mijn vrouw en twee dochtertjes. Dus ik ben zwaar in de minderheid thuis. Qua hobby’s ben ik bezig met fitnessen en leuke dingen doen met het gezin. Zeker in de zomermaanden gaan we vaak naar de camping met onze sleurhut. Voor de rest ben ik altijd wel een beetje bezig met verbouwen en klussen. Met een eigen huis blijf je altijd bezig. Ik heb een eigen werkbank gebouwd in de garage.”

Je hebt al aardig geschiedenis geschreven bij onze organisatie. Zou je daarover iets kunnen vertellen?
“Ik ben ooit via Techsharks als Monteur bij VPK begonnen. Ik ben bij Techsharks gebleven en bij VPK Werkvoorbereider geworden. Vervolgens heb ik voor VPK inkoop gedaan waarna ik op het punt was gekomen dat ik een stap verder wilde gaan. Ik had het wel een beetje gezien en ik wilde nieuwe theoretische kennis opdoen. Dus dat heb ik kenbaar gemaakt en via Orcatech (destijds nog Techsharks Engineering & Support) kon ik als Werkvoorbereider Maintenance terecht bij Padifoot. Inmiddels heb ik al als Maintenance Engineer bij Rolande gewerkt en momenteel werk ik voor Smurfit Kappa.”

Je hebt dus ook de lancering van Orcatech meegemaakt?
“Ja, dat vond ik een van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb. Ik mocht meedoen met het opnemen van de ‘reveal’. Dat was lachen. Ik ging samen met drie andere collega’s, waarvan er twee nog steeds bij Orcatech werken, met een speedboot op zee varen. Als iets leuk is, is dat het wel; op volle snelheid met een speedboot over het water heen knallen. Dat ging goed hard, het was lekker weer dus dat was gewoon heel leuk om daaraan mee te doen. Er moest nog op een boei geklommen worden, dus ja ‘dat doen we dan wel even’ en toen heb ik ook nog op een boei gestaan in die vaargeul. Het was heel leuk om te doen.”

Waarom werk jij nog steeds voor Orcatech?
“Ik kan hier heel goed ervaring opdoen en het is een leuke club om voor te werken. De mensen zijn leuk en er worden veel activiteiten georganiseerd, zoals de kwartaalmeetings. De volgende keer gaan we bijvoorbeeld golfen, dat heb ik ook nog nooit gedaan. Die activiteiten zijn altijd zo goed geregeld. En verder vind ik de afwisselende ervaringen bij diverse opdrachtgevers erg fijn. Ik kan bij veel bedrijven in de keuken kijken en ook makkelijk naar een volgende klus als het niet bevalt of als er geen mogelijkheden meer zijn. Dat vind ik ook fijn op mijn CV staan; dat ik telkens bij één werkgever zit, maar die wél voor verschillende opdrachten werkt.”

Wat wordt jouw volgende stap bij Orcatech?
“Ik wil eigenlijk doorgroeien naar een functie als Hoofd Technische Dienst, Lead Engineer, Maintenance Manager, Service Coördinator of iets dergelijks. Maar dat kan bij elk bedrijf weer een andere functie-inhoud hebben. Wat bij Heineken een Lead Engineer is, is bij een ander een Hoofd Technische Dienst. Dat is een beetje zoeken, maar ik wil die extra uitdaging wel aangaan. Het is even kijken hoe en wanneer ik dat ga doen, maar dat doen we in goed overleg. Bij Orcatech zie ik veel mogelijkheden om door te groeien. Er worden ook veel cursussen en opleidingen aangeboden. Ik heb nog niet echt een cursus of opleiding via Orcatech gevolgd, maar ik heb wel met een externe coach gekeken naar wat mijn drijfveren zijn en waar ik goed en minder goed in ben. Achteraf was dat heel waardevol. Ik was wat skeptisch op het moment toen ik eraan begon, maar ik leerde mezelf tijdens het traject beter kennen, waardoor ik nu ook meer richting kan geven aan het doen van dingen die ik leuk vindt om te doen.”

Wat zou jij mee willen geven aan (toekomstige) collega’s?
“Laat het op je afkomen. Ervaar wat Orcatech is en doe lekker mee met alles wat er georganiseerd wordt. Dus ga naar die kwartaalmeetings. Het is gewoon een warme club en als je ergens tegenaan loopt; spreek het uit.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.