Joël de Lima

Naam: Joël de Lima 
Functie: Sr. Automation Engineer 
Woonplaats: Breda
Werkzaam bij Orcatech sinds: 2012 (eerste keer)
Afgelopen week zijn Martijn en Jaimy langs geweest bij onze Engineer Joël de Lima. Joël is werkzaam bij Amgen in Breda en had voor ons de tijd genomen om met ons in gesprek te gaan. Hij neemt ons mee in wie hij is, wat hij doet en wat hem vooral een Orca maakt.

Zou jij jezelf kort kunnen voorstellen?
“Ik ben Joel de Lima, 38 jaar en woon in Breda samen met mijn vrouw en kinderen en werk bij Orcatech. Momenteel werk ik vanuit Orcatech bij mijn opdrachtgever Amgen in Breda als Automation Engineer.”

Vanaf wanneer ben je gestart met jouw opdracht bij Amgen? En welke stappen heb je gemaakt binnen het bedrijf?
“Sinds 1 augustus 2019 ben ik aan de slag voor Amgen, met Orcatech als werkgever. In principe ben ik gelijk als Automation Engineer gestart. In het begin was ik nog zoekende op welke manier ik het team het beste kon versterken en hoe ik het beste mijn functie kon invullen. Uiteindelijk heb ik diverse taken op mij genomen waardoor ik de vertegenwoordiger van automation richting de afdelingen “maintenance and engineering” en productie ben. Daar lever ik met name de meeste support voor en doe ik verder alle onderhouds- of periodieke taken die automation gerelateerd zijn.”

Wat maakte jou destijds een Orca en wat maakt dat je tot op heden nog steeds een Orca bent?
“Iets meer dan tien jaar geleden, ben ik gestart bij Techsharks. Hierbij was Philips mijn eerste opdrachtgever. Eigenlijk ben ik iedere keer teruggekomen naar Techsharks, omdat zij mij het beste konden ondersteunen op professioneel gebied en ontwikkeling. Vervolgens heb ik de verandering meegemaakt van Techsharks Engineering and Support naar Orcatech. En ik kan je stellen dat ik vanaf dat moment een rasechte Orca ben. Ik zie mijzelf ook echt als een werknemer van Orcatech, omdat ik die binding graag opzoek. Ik voel mij bij een opdrachtgever meer een technische consultant, ook wel een soort ZZP’er onder Orcatech. Daarmee voel ik mij ook een volwaardige professional, maar wel verbonden met Orcatech omdat zij mij kunnen ondersteunen bij de groei die ik wil doormaken.”

Tot slot, wat zou je jouw toekomstige collega’s willen meegeven of soortgelijke vakspecialisten?
“Het belangrijkste wat ik wil meegeven is dat het gras altijd groener lijkt bij de buren, maar probeer er niet altijd direct op in te spelen. Er worden vaak bepaalde beloftes met je gemaakt, maar uit ervaring en uit mijn omgeving weet ik dat deze niet altijd realiseerbaar zijn. Binnen Orcatech kan ik heel goed mijn eigen groei inrichten met daarbij een aansluitende opdrachtgever waardoor ik mijn vak goed kan uitoefenen. Als je voor een werkgever zoals Orcatech kiest, heb je de mogelijkheid om in meerdere keukens te kijken. Maar je kan er ook voor kiezen om bij een bepaalde opdrachtgever meerdere projecten op te volgen. Op een bepaald moment weet je het beste wat er bij jou past om jouw leercurve voort te zetten. Voor mij is dat nu het opvolgen van meerdere projecten binnen Amgen en dat wordt beïnvloed door meerdere factoren zoals reistijd, flexibele werktijden (aangezien ik mijn kinderen geregeld moet ophalen van school), doorgroeimogelijkheden en diversiteit binnen het bedrijf."

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.