Giel Steegmans

Naam: Giel Steegmans
Functie: Industrial Automation Engineer
Woonplaats: Zonhoven (België)
Werkzaam bij Orcatech sinds: 1 april 2022

Benieuwd hoe onze Smart Tech Engineer Giel zijn plek vond bij Orcatech? Lees het in deze blog!

Kun je jezelf introduceren?
“Mijn naam is Giel Steegmans, ik ben 27 jaar oud en ik ben geboren in Diepenbeek. Momenteel woon ik in Zonhoven, wat heel dichtbij is. Samen met mijn vriendin ben ik bezig met de bouw van ons huis in Diepenbeek. We werken samen met een bouwbedrijf dat verantwoordelijk is voor de levering van materialen en de planning, en ze bouwen ook de 'buitenkant' van het huis. De 'binnenkant' nemen we volledig voor onze rekening. Daarnaast ben ik al anderhalf jaar fulltime werkzaam bij Orcatech.”

Hoe ben je bij Orcatech terecht gekomen?
“Na mijn studie heb ik in mijn eerste baan veel geleerd, maar ik zag niet veel groeimogelijkheden en ontwikkeling voor mezelf binnen dat bedrijf. Daarom ging ik op zoek naar nieuwe uitdagingen en ben ik eigenlijk toevallig op Orcatech gestuit via internet. Het sollicitatieproces verliep soepel en ik werd erg hartelijk ontvangen.”

Waarom heb je voor Orcatech gekozen?
“Het was vooral de persoonlijke benadering die me aansprak. Orcatech benadrukte sterk dat ze er waren om mij te ondersteunen in mijn loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei, en minder nadruk legden op wat ik voor Orcatech kon betekenen. Dat is de reden waarom ik voor Orcatech heb gekozen. Het hele proces verliep vrij vlot. De communicatie was niet alleen helder in de gesprekken met Orcatech, maar ook met potentiële opdrachtgevers. Een andere reden voor mijn keuze voor Orcatech is de mogelijkheid om op verschillende locaties te werken onder dezelfde werkgever, wat het eenvoudiger maakt om van de ene opdracht naar de andere over te stappen.”

Wat doe je in je huidige rol?
“Via Orcatech ben ik bij Bergstein aan de slag gegaan als Lead PLC-Programmeur. Aanvankelijk was ik de enige PLC-programmeur, maar nu heb ik een collega die ik aan het opleiden ben. Mijn voornaamste taak is het programmeren van digitale printers, wat inhoudt dat ik verschillende componenten en transportsystemen aanstuur om het geheel te laten functioneren. Dit omvat ook het werken met verschillende communicatieprotocollen. Daarnaast ben ik betrokken bij het ontwerp van het HMI-bedieningsscherm van de printer om mijn collega te ondersteunen en zijn werklast te verlichten.”

Hoe ervaar je Orcatech als werkgever?
“Rond maart / april had ik aangegeven dat ik na dit project graag weer in een andere keuken zou willen kijken om brede ervaring op te doen. Dat brengt allerlei communicatiestromen op gang tussen mij en Orcatech, mij en mijn opdrachtgever en tussen Orcatech en mijn opdrachtgever. En daarin ervaar ik ook weer de begeleiding van Orcatech en dat we op zoek gaan naar een uitkomst die voor alle partijen goed is. Ik vind het in die zin ook fijn dat er serieus wordt omgegaan met wat ik belangrijk vind en wat ik zou willen.”

Wat zou je mee willen geven aan onze lezers?
“Je moet vaak goed weten wat je zelf zou willen doen. Maar als je dat nog niet zeker weet, is het heel gemakkelijk om voor Orcatech te kiezen, omdat je op heel veel plaatsen terecht kan. En als je wél zeker weet wat je zou willen doen, dan kan Orcatech je alsnog goed helpen bij het vinden van de juiste plek.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.