Celestina Collura

Naam: Celestina Collura
Functie: Process Engineer
Werkzaam bij Orcatech sinds: 1 april 2020

"Bij Orcatech wordt er altijd naar een passende oplossing gezocht. En als die oplossing nog even op zich laat wachten, heb ik er vertrouwen in dat het goed komt."


Wil je jezelf voorstellen?
“Ik ben Celestina Collura en ik ben 30 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend en we hebben een zoontje van bijna twee. Vandaar dat ik nu ook even parttime werk. Over mijn hobby’s, ik doe tegenwoordig veel aan haken. In de coronatijd is dat als hobby ontstaan. Drie jaar geleden ben ik bij Orcatech terecht gekomen via Martijn. Wat mij erg trok was; ‘niks moet’. Ik had wel met andere bedrijven contact waar heel veel ‘moest’, maar hier hoefde dat niet. Dat beviel me wel. En ik kon uiteindelijk bij Sekisui S-Lec aan de slag.”

Daar zit je nog steeds he?
“Ja, dat klopt! Ik werk hier nu bijna al drieënhalf jaar. Toen ik voor het eerst in contact kwam met Orcatech, voorheen bekend als Techsharks Engineering & Support, hadden ze eigenlijk geen directe kansen voor mij. Mijn expertise ligt voornamelijk in de chemische sector, en ze beloofden me op de hoogte te houden als er iets passends voorbij zou komen. Op een gegeven moment belde Orcatech dat Sekisui op zoek was naar een Process Engineer, en dat bleek perfect bij mijn achtergrond te passen. Dus ik ging voor een gesprek en uiteindelijk ben ik daar ook begonnen.”

Wat doe je daar precies? Wat is jouw rol?
“Ik ben nu Process Engineer en dat houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de kwaliteit van het product dat daar geproduceerd wordt. Het eindproduct is een film, een soort folie dat tussen autoruiten zit. Deze film voorkomt dat het glas versplinterd bij auto-ongelukken. Daarnaast maakt deze film het mogelijk om je dashboard in de ruit voor je te zien. Die film wordt op een andere locatie gemaakt en wij maken daar de grondstof voor. Mijn werkzaamheden zijn erg afwisselend. Zo moet ik waar nodig het proces bijsturen om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het vrijgavenproces. Dit betekent dat wanneer het product richting de klant gaat, ik nog een laatste check doe of het conform desbetreffende klantspecificaties is. Verder neem ik ook nog deel aan projecten zoals de introductie van nieuwe grondstoffen, waarbij ik productietesten begeleid en veel samenwerk met zowel leverancier, klant als hoofdkantoor.”

Kan je nog iets meer vertellen over hoe je bij Orcatech terecht bent gekomen?
“Nadat ik besloten had op zoek te gaan naar een nieuwe baan, kwam ik er al snel achter dat het lastig was om zelf vacatures te vinden. Dit omdat de functie van Process Engineer nogal divers kan zijn en ik weinig vacatures tegen kwam waar mijn achtergrond gevraagd werd. Mijn vriend heeft zijn eerste baan via Martijn gekregen. Toen werkte hij nog ergens anders. En hij zei dat het misschien een goed idee was om met Martijn contact te zoeken, dus toen heb ik via LinkedIn Martijn een berichtje gestuurd.”

Hoe verliep dat proces voor jou?
“Destijds heb ik een eerste gesprek gehad met Ralf en Emilia, waarbij Emilia zelf ook nog nieuw was in het team. Wat meteen opviel, was de prettige sfeer en de openheid die er heerste. Hier hoefde het niet uitsluitend serieus te zijn. Het was niet een situatie van 'wij zijn de baas' en 'jij staat daar', en dat klikte heel goed met mijn persoonlijke voorkeur. Wat me ook goed beviel waren de secundaire arbeidsvoorwaarden. Bij Orcatech hebben ze namelijk niet gekozen voor de standaard recruitment-cao, maar hebben ze zelf een creatief pakket samengesteld.”

Wat zijn voor jou nog meer redenen om voor Orcatech te werken?
“Wat me opviel, met name toen ik begon bij Sekisui, was het feit dat Orcatech altijd bereid is geweest om mee te denken. Sekisui is een Japans bedrijf, dus de communicatiestijl was in het begin even wennen. Bovendien startte ik tijdens de coronapandemie, wat betekende dat we niet naar kantoor konden komen en het inwerkproces een uitdaging was. Orcatech heeft echter actief meegedacht over hoe we dit beter konden aanpakken. Maar het ging verder dan dat. Zelfs toen ik zwanger werd, besteedde Orcatech veel aandacht aan hoe het met me ging en hoe we de werk-privébalans konden behouden. Ik kreeg zelfs een vast contract aangeboden, wat voor mij een teken was dat Orcatech echt vertrouwen in mij had. Ze hebben altijd laten zien dat ze flexibel en ondersteunend zijn wanneer het er echt op aankomt. Kortom, het menselijke aspect binnen het bedrijf is hier heel fijn.”

Wat zou je nog aan toekomstige collega’s mee willen geven?
“Orcatech is een organisatie die altijd achter je staat. Als je eenmaal bij hen werkt, heb je altijd iemand die voor je opkomt, met je meedenkt en het beste met je voor heeft. Dat is iets wat ik altijd enorm waardeer aan Orcatech. Als je je niet op je gemak voelt bij een bepaalde opdracht, dan gaan ze gewoon verder op zoek naar iets dat beter bij je past. En zelfs als je een opdracht begint en het gevoel krijgt van 'dit is het niet', is dat ook geen probleem en kijken we weer samen verder.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.