Arjen Schoonenboom

Naam: Arjen Schoonenboom
Functie: Maintenance Coördinator 
Woonplaats: Uden 
Werkzaam bij Orcatech sinds: 1 aug 2022 
Arjen Schoonenboom is sinds 1 augustus 2022 onderdeel van de Orcatech familie. Nadat Arjen Schoonenboom jarenlang de wereld had rondgereisd als buitendienstmonteur wilde hij graag iets anders. Hij was op zoek naar een meer ondersteunende rol binnen de engineering / machinebouw. Orcatech hielp hem deze wens te vervullen. In deze blog vertelt Arjen meer over dit proces.

Wil je jezelf voorstellen?

“Ik ben 47 jaar oud en woon in Uden. Sinds mijn vijfentwintigste heb ik altijd als buitendienstmonteur bij diverse bedrijven in de machinebouw gewerkt. Hierdoor ben ik altijd onderweg geweest en heb ik veel in het buitenland gewerkt. Op een gegeven moment was ik daar een beetje klaar mee en ambieerde ik het uitoefenen van een ondersteunend vak. Via Orcatech ben ik een jaar geleden bij Kingspan Insulation B.V. terechtgekomen waar ik ongeveer acht maanden een opdracht heb uitgevoerd. Dat was dan ook de eerste keer dat ik ondersteunend werk uitvoerde.”

Waarom heb je voor die switch gekozen?
“Ik wilde niet meer zo ontzettend veel reizen. Ik was altijd tussen de zestig en tachtig uur per week aan het werk. Mijn sociale leven moest zich altijd maar aanpassen aan mij of ik miste gewoon de helft. Ik was weinig thuis en kreeg ook enkele fysieke mankementen. Dus toen kwam het bewustzijn dat ik moest minderen en dat het mooi was geweest. Ik houd nog steeds van reizen, maar dat hoef je natuurlijk niet te overdrijven. Ik kon er toen voor kiezen om terug de assemblage in te gaan, maar dat zag ik als een stap terug.”

Wat is jouw rol geweest bij Kingspan?
“Mijn rol was Maintenance Coördinator. Ik was verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en de inkoop van materialen (magazijnbeheer). Daarnaast maakte ik de planningen en was ik vervangend Maintenance Manager. Als hij niet aanwezig was, nam ik zijn rol over. Het was eigenlijk mijn taak om ervoor te zorgen dat de monteurs te allen tijde konden werken. Dus in plaats van in de uitvoering kwam ik in de ondersteunende en voorbereidende tak terecht. We hadden ook de coördinatie van de afdeling van Zweden onder ons. Dus ik had ook elke dag een gesprek met de monteurs uit Zweden via internet. Dan nam ik de dagelijkse stand van zaken met hen door.”

Hoe ben je een jaar geleden bij Orcatech terechtgekomen?
“Destijds heb ik op een vacature gereageerd en toen ben ik door Emilia benaderd. Dat is eerst via LinkedIn gelopen. Het was voor mij erg zoeken, omdat ik toen in een andere arbeidsmarkt moest gaan boren. Ik weet dat er veel vraag is naar monteurs op internationaal gebied. Wekelijks krijg ik daar aanbiedingen van. Maar de ondersteunende rol waar ik naar op zoek was, is een andere tak van sport. Dus ik was zoekende waar ik die rol vandaan ging halen en wie mij kon helpen om die rol te vinden. Ik ben toen door vacatures gaan neuzen en toevallig kwam ik bij Orcatech uit.”

Wat trok je destijds zo aan, aan Orcatech?
“Het klantennetwerk van Orcatech. Zij kennen de grotere, technische bedrijven. En deze bedrijven hebben allemaal ondersteunende functies. Dat sloot natuurlijk goed aan bij mijn ambitie. Ik was nog niet op de hoogte van de arbeidsvoorwaarden, maar die bleken later ook nog eens goed te zijn. Dus dat was een mooie plus natuurlijk.”

Hoe heb je het afgelopen jaar Orcatech als werkgever ervaren?
“Heel positief en erg betrokken. Ik heb wel vaker voor een detacheringbedrijf gewerkt, maar dan is het in mijn ervaring alleen maar werving en selectie. Dan word je gewoon ergens geplaatst en je hoort niks meer van ze. Elke week vul je je uren in en je krijgt je salaris en voor de rest hoor of zie je ze nooit. Bij Orcatech is dat toch echt heel anders, zij zijn jouw werkgever. Ze blijven connecties houden, dus je spreekt ze regelmatig en er wordt om de zoveel tijd geëvalueerd. Ze zijn veel meer betrokken bij het hele proces. De persoonlijke aandacht die ze mij geven, zorgt voor de verbinding met Orcatech. Ik heb een contract voor onbepaalde tijd gekregen om zo het vertrouwen naar elkaar uit te spreken. Dat vond ik een enorme blijk van waardering.”

Wat is belangrijk voor jou om goed op je plek te zitten?
“Openheid. Dus niet dat je achteraf via via dingen te horen krijgt dat je iets op een andere manier had kunnen doen. Gewoon directheid en openheid en daarmee ook eerlijkheid. Daarnaast vind ik de werk-privé balans belangrijk. Ik ben best wel bereid om veel te werken, maar ik vind het dan ook belangrijk dat ik privé de ruimte krijg. Dat vind ik een soort wisselwerking tussen werkgever en werknemer. Verder vind ik de algemene werksfeer belangrijk; dus hoe gaan we met elkaar om? Goed betaald krijgen dat is leuk en hartstikke mooi, maar dat is niet het belangrijkste.”

Wat zou je mee willen geven aan je (toekomstige) collega’s?
“Je komt bij een hele goede werkgever terecht. Wees open en eerlijk naar iedereen toe, spreek jezelf uit en draai niet om zaken heen, maar zeg waar het op staat.”

wie zijn onze smart tech engineers?

It starts with human intelligence

Orcatech engineers zijn intelligent, gedreven door ambitie en altijd hongerig naar meer. Daarnaast opereren ze het best in communities. Alleen zijn ze slim, maar samen zijn ze briljant.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.