Wat is het gemiddelde salaris van een automation engineer?

Een automation engineer ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt geautomatiseerde systemen. Je maakt de meest ingewikkelde processen eenvoudiger door machines, software en automatiseringstechnieken te combineren. Maar wat verdien je eigenlijk als automation engineer in Nederland? Bij Orcatech vertellen we je precies wat jij kunt verwachten, van het laagste salaris tot het hoogste salaris.

WAT DOET EEN AUTOMATION ENGINEER?

Als automation engineer realiseer je technisch hoogwaardige en betrouwbare automatiserings- en besturingssystemen. Jij bent in staat om de wensen van de klant om te zetten in een oplossing die gebruikt kan worden in de praktijk. Je werkt zowel met hard- als software om jouw doelen te bereiken en bent dus zowel een software engineer als een hardware engineer. Je taken zijn onder andere: 

  • Het optimaliseren van besturingssystemen, meet- en regelapparatuur en het uitvoeren van reparaties op deze apparatuur. 
  • Het ontwerpen, optimaliseren en onderhouden van software van machines en installaties. 
  • Geautomatiseerde testen maken om fouten in software programma's op te sporen. 
  • Storingen oplossen bij mankementen. 


Bekijk onze automation engineer vacatures.

WELKE OPLEIDING HEB JE NODIG OM AUTOMATION ENGINEER TE WORDEN?

Een carrière als automation engineer is zeker de moeite waard. Maar welke opleiding heb je nodig om test automation engineer of industrial automation engineer te worden? Je kunt hiervoor een HBO- of WO-opleiding volgen in de richting van mechatronica, elektrotechniek / electrical engineering, besturingstechniek of robotica.

HOEVEEL VERDIENT EEN AUTOMATION ENGINEER GEMIDDELD?

Het gemiddeld salaris dat je verdient is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je opleidingsniveau en je ervaring als automation engineer. Salarissen variëren daarnaast per werkgever. Het gemiddelde salaris bij Orcatech is € 4.460,50 bruto per maand. Hiermee behoren we tot de best betalende bedrijven in de techindustrie.

Als junior automation engineer verdien je een salaris tussen € 2.876,93 en € 3.549,11. Heb je al wat ervaring als automation engineer of een vergelijkbare functie? Dan kun je aan de slag als medior automation engineer en ga je een salaris verdienen tussen € 3.549,11 en € 4.942,09. Als senior automation engineer heb je meer verantwoordelijkheden, maar verdien je een hoog salaris tussen € 4.942,09 en € 6.092,52.

Bekijk onze automation engineer vacatures.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET GEMIDDELDE SALARIS VAN EEN AUTOMATION ENGINEER

Wat is het gemiddelde salaris van een junior automation engineer?

Het salaris van een junior automation engineer ligt doorgaans tussen de € 2.876,93 en € 3.549,11 bruto per maand, afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring.

Wat verdient een medior automation engineer gemiddeld?

Een medior automation engineer verdient gemiddeld tussen de € 3.549,11 en € 4.942,09 bruto per maand. Dit salaris kan variëren afhankelijk van je ervaring en de specifieke werkgever.

Hoeveel verdient een senior automation engineer?

Als senior automation engineer kun je een salaris verwachten tussen de €4.942,09 en € 6.092,52 bruto per maand. Voor deze functie is vaak minimaal 5 tot 7 jaar werkervaring vereist.

Welke factoren beïnvloeden het salaris van een automation engineer?

Het salaris van een automation engineer wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder je opleidingsniveau, werkervaring, de sector waarin je werkt, en de specifieke werkgever.

Is het salaris van een automation engineer afhankelijk van de locatie?

Ja, de locatie kan invloed hebben op het salaris van een automation engineer. Waar je in grotere steden of regio's met veel technologische bedrijven het meeste loon krijgt, kan dat bij landelijke bedrijven wat lager liggen.

Welke opleidingen zijn relevant voor een carrière als automation engineer?

Relevante opleidingen voor een carrière als automation engineer zijn onder andere HBO- of WO-opleidingen in mechatronica, elektrotechniek/elektrical engineering, besturingstechniek of robotica.

Zijn er doorgroeimogelijkheden voor een automation engineer?

Ja, er zijn diverse doorgroeimogelijkheden voor een automation engineer. Met de juiste ervaring en aanvullende opleidingen kun je doorgroeien naar functies zoals lead engineer, projectmanager of specialist in een specifiek domein binnen automatisering.

Waar kan ik vacatures voor automation engineers vinden?

Vacatures voor automation engineers kun je vinden op verschillende vacaturesites, bedrijfswebsites, en gespecialiseerde platforms zoals Orcatech.

Wat zijn de belangrijkste taken van een automation engineer?

De belangrijkste taken van een automation engineer zijn onder andere het optimaliseren van besturingssystemen, het ontwerpen en onderhouden van software voor machines, het uitvoeren van geautomatiseerde testen, en het oplossen van storingen.

Wat is het gemiddelde salaris bij Orcatech?

Het gemiddelde salaris bij Orcatech voor een automation engineer is €4.460,50 bruto per maand, waarmee we tot de best betalende bedrijven in de techindustrie behoren. Wil je ook een hoog loon verdienen en ben je nieuwsgierig naar een carrière bij Orcatech? Neem een kijkje bij onze vacatures. Bekijk onze automation engineer vacatures.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.