Onze Orka Jan Weetjens is always hungry for more!

Jan Weetjens is 42 jaar en werkt sinds 3 januari bij Orcatech. De afgelopen drie maanden heeft hij gewerkt als Automation Engineer bij Trespa International B.V. in Weert. Jan is een echte GoodHabitzfan. Sinds hij bij Orcatech in dienst is heeft hij al meer dan 32 uur gestudeerd op het platform en maar liefst zeven toetscertificaten behaald. Always hungry for more, zoals je ziet. We waren zo onder de indruk van deze cijfers dat we met hem het gesprek aan zijn gegaan over wat hij nou zo tof vindt aan GoodHabitz.
Hoeveel uur per week besteed je aan GoodHabitz?
“Dit is afhankelijk van hoe vol mijn agenda zit. Sommige weken studeer ik zes uur en andere weken juist wat minder. Er zijn trainingen geweest die ik in een keer volledig heb afgerond, omdat ik ze zo interessant vond.”

Wat vond je van de uitslag van de Goodscan (een scan die je maakt om te kijken welke trainingen bij je passen)?
“De meeste trainingen die uit de scan kwamen waren interessant, want die hebben met mijn werk te maken. Bijvoorbeeld de training ‘Design Thinking’. Ik heb op mijn werk ook installaties moeten ontwerpen om bepaalde koppelingen te maken. Voor die zaken is die training erg handig.”

Leerde je met ‘Design Thinking’ training ook dingen die je niet op een opleiding had geleerd?
“Sommige zaken wel. Door de loop der jaren en met de ervaring die je opdoet leer je natuurlijk altijd onbewust. Maar je leert dan vaak niet waarom je bepaalde dingen wel of niet moet doen. Dat leer je met GoodHabitz. Bij de trainingen komen dingen voorbij die je al goed doet, maar ik zag ook zaken waarvan ik dacht hier moet ik toch iets anders meedoen. Rondom het thema teamwork leerde ik waarom het echt belangrijk is om met anderen rekening te houden. Daarnaast heb ik als tip meegekregen dat het handig is om een planning bij een vergadering te houden. Dat waren dingen die ik eerst niet deed.”

Merk je ook dat de trainingen invloed hebben op je dagelijkse werkzaamheden?
“Het is vooral de basis. Sommige dingen kun je makkelijk toepassen en andere wat moeilijker, maar dat is ook persoonsgebonden. Een wat moeilijkere opgave voor mij was bijvoorbeeld dat je in een vergadering om een discussie op te wekken zogenaamd moest shockeren, het conflict moest opzoeken tussen de deelnemers, zodat het opgelost kon worden. Dat vond ik moeilijk. De trainingen geven je vooral inzicht in waar je op moet letten. Het is niet zozeer een wondermiddel dat je ineens alles goed doet, maar je wordt jezelf in ieder geval bewust van wat je nog kan verbeteren en wat je al goed doet.”

Welke trainingen zijn je nog meer bijgebleven?
“De training ‘Werkplezier’, het laat je stilstaan bij wat je fijn vindt in het werk en wat je niet fijn vindt. Daarin word je ook aangemoedigd om een gesprek te voeren met je werkgever om mogelijke aanpassingen te doen, zodat je het werk krijgt wat je wel fijn vindt. Ik ben hierover toen het gesprek met mijn werkgever aangegaan.”

En wat kwam er toen uit dat gesprek?
“De functie kon niet aangepast worden, wat ook een antwoord is natuurlijk. Maar ik kijk daar met een positief gevoel op terug. De ideale functie dat je alleen maar zaken doet die je leuk vindt, zal je nergens vinden, maar je kan wel zelf regelen dat je de fijne zaken wel kan doen. Je moet daar de goede mix in vinden en zelf creëren. Door die training ben ik er zo naar gaan kijken."

Heb je verder nog tips voor andere medewerkers?
“Ik kan het iedereen aanraden om het te gebruiken. Je kan uit iedere training zaken halen voor jezelf om in te verbeteren. Ik heb dit bij iedere training gehad die ik tot nu toe heb gedaan.”

Zou je nog een bepaalde training kunnen aanraden voor andere medewerkers?
"De training “Zet jezelf neer” raad ik aan. Als je bijvoorbeeld op gesprek gaat bij een mogelijke opdrachtgever, is deze training handig om een goede eerste indruk te maken. Er zijn bijvoorbeeld non-verbale zaken waar je extra op gaat letten door deze training. Je weet het stiekem wel, maar hoe belangrijk het is, daar sta je vaak niet bij stil."

Wat zou je verder nog mee willen geven?
"GoodHabitz is een heel mooi systeem waar je toch snel kleine zaken uit kan halen om jezelf in te verbeteren."

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.