Nieuwe CEO Blue Ocean Staffing Services

Enrike Rutten (1977) is per 1 mei gestart als Chief Executive Officer bij Blue Ocean Staffing Services, de internationale technische en financiële dienstverlener met vijf labels in drie landen (Nederland, België en Zuid-Afrika). Enrike was tot maart 2024 vijf jaar directeur en CEO van HappyNurse, de flexspecialist voor de zorgbranche in Nederland. In haar nieuwe rol gaat Enrike verantwoordelijk zijn voor verdere groei. Die betreft niet alleen de groei van het bestaande labelportfolio, maar ook gerichte autonome groei en uitbreiding door eventuele overnames. Hiervoor zal Enrike nauw gaan samenwerken met het huidige management van de labels.

In de afgelopen vijf jaar heeft Enrike als directeur en CEO van HappyNurse de organisatie aanzienlijk laten groeien en verder ontwikkeld. Blue Ocean Staffing Services is ook toe aan doorontwikkeling en verdere groei. “Als ambitieuze en ondernemende organisatie maken we flinke stappen en dus zochten wij iemand die onze stevige groeiambities in goede banen kan leiden. Die persoon vonden wij in Enrike”, zegt Roy Daemen, DGA van onder andere Blue Ocean Staffing Services. “Niet alleen vanwege de ervaring die zij meeneemt na alle jaren in de flexbranche werkzaam te zijn geweest, maar vooral ook door haar ondernemende karakter en energieke persoonlijkheid is zij de geschikte leider voor onze organisatie. Daarbij brengt ze veel enthousiasme en daadkracht mee, waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat we met haar verder kunnen ontwikkelen en fors doorgroeien. Met de komst van Enrike nemen wij afscheid van Jeroen Tijink die als CEO voor een deel van de groep verantwoordelijk is geweest in de afgelopen jaren. Ik ben Jeroen enorm dankbaar voor zijn bijdrage aan de groep en wens hem alle goeds voor de toekomst.”


NEXT STEP

Enrike was klaar voor een nieuwe uitdaging toen ze met Blue Ocean Staffing Services in contact kwam en zocht gericht naar een organisatie met veel ondernemerschap en groeipotentie. “Na de gesprekken met Roy, de Raad van Advies en andere collega’s was ik snel overtuigd dat dit mijn volgende stap zou zijn. Het is een ambitieuze organisatie met mooie bedrijven, zowel de DGA als de RvA toonde een gedurfde houding en wil om verder te groeien. Ik vind het fantastisch om aan te sluiten bij een bedrijf met een gevestigde naam in de markt en daarbij ook nog zoveel ambitie. De labeldirecteuren die ik uiteraard ook gesproken heb zijn allemaal enthousiaste professionals met een grote drive tot verdere groei, het voelt als een warm bad waarin ik alle ruimte krijg, ik voel mij ontzettend welkom.”


BLUE OCEAN STAFFING SERVICES

 “Met Techsharks is de groep in 2002 ontstaan, zegt Roy Daemen. De beste werkgever zijn voor technische vakspecialisten in de maak- en procesindustrie. Daar zijn later de labels Orcatech voor de tijdelijke inzet van smart tech engineers en Special Ops voor de tijdelijke inzet van zzp-monteurs in de procesindustrie aan toegevoegd. Het kloppend hart van de groep ligt in Eindhoven, de ambitie is om dit verder door Nederland te verspreiden met vestigingen in o.a. ook Breda, Amsterdam en Rotterdam is ook hier het begin in gemaakt.” De groep breidde in 2022 uit met een nieuw label genaamd iSprout. Het label iSprout richt zich op engineers en finance professionals uit Zuid-Afrika die zowel in Nederland als op afstand in Zuid-Afrika werkzaam zijn voor Nederlandse opdrachtgevers. In 2023 kwam het label Baanbreed bij de groep. Deze uitzender heeft veel regionale en lokale arbeidsmarktkennis en is gevestigd in Eindhoven.GROEISTRATEGIE


De visie van de afgelopen jaren om de beste te zijn in een niche segment heeft de groep doen groeien tot waar Blue Ocean Staffing Services nu staat. Enrike gaat met de eind 2023 gestarte CFO – Pieter Verhaeg en de labeldirecteuren samen de groeistrategie voor de komende jaren uitwerken en uitrollen. De RvA, waar Roy Daemen deel van uitmaakt, beschikt over uitgebreide ervaring in alle cruciale aspecten. Rob Geene heeft veel M&A en Finance Expertise en opereert na een carrière binnen ABN AMRO als succesvolle ondernemer. Monique Noomen-Greve heeft 25 jaar Eiffel ervaring achter zich en daarbij een succesvolle groei als CEO gerealiseerd. Tot slot brengt Jan Albers een schat aan zowel bestuurlijke ervaring als ondernemerschap met zich mee (o.a. KNHB/PSV/KNVB en Gamma Holding/Koninklijke Ten Cate).OVER ENRIKE RUTTEN


In haar vorige rollen en jarenlange ervaring in de flexbranche (uitzenden, zzp-bemiddeling en detacheren) heeft Enrike bewezen een drijvende kracht te zijn achter groei en succes door innovatie. Zo transformeerde zij HappyNurse tot een tech & touch dienstverlener en realiseerde een ijzersterke marktpositie. Enrike hecht grote waarde aan lange termijn relaties en hoge kwaliteit van dienstverlening. Als intercedent gestart in 2001 bij Randstad leerde zij dat consequente marktbewerking en zowel de kandidaat als klant in je hart sluiten de essentie van het vak zijn. In mei 2024 begint zij aan haar tweede functie als CEO. Als member van SER-Topvrouwen helpt zij ook graag andere vrouwen hun ambities bewerkstelligen.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Make some noise

Heb je vragen over een specifieke vacature? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te gaan werken? Blijf daar niet te lang mee rondlopen, maar stel ze direct.